Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Zware bergrit eist slachtoffers in Tour

Zondag 09 juli 2017

Elite men - De negende etappe van de Tour de France is gewonnen door Rigoberto Uran. De Colombiaan van Cannondale-Drapac hield in de sprint van een kopgroep Warren Barguil van de winst.

Chris Froome werd derde en blijft dus leider. Bardet, Fuglsang en Aru zaten ook van voren.

De rit eiste ook de nodige slachtoffers. Robert Gesink viel al in de beginfase, Gerraint Thomas moest in de remmen knijpen en Richie Porte viel zwaar in de beklimming van de Mont du Chat. Hij verliet de Tour in een ambulance.

Nairo Quintana en Alberto Contador werden op de slotklim los gereden en liepen tijdsverlies op. Contador werd bijgestaan door Bauke Mollema, die op de Mont du Chat nog ten aanval trok. Barguil nam het initiatief over en leek lang op weg naar de winst. Hij werd bijgehaald door Bardet en later door de andere klassementsmannen. Later leek de renner van Sunweb in de sprint alsnog de overwinning op te eisen, maar Uran bleek een fractie sneller. De Fransman moet zich troosten met de bollentrui en de prijs van de strijdlust.

Een ander slachtoffer was Arnaud Demare, de eerdere ritwinnaar in de Tour de France loste al snel na de start en kwam uiteindelijk - met twee ploeggenoten - buiten de tijdslimiet binnen.

Foto: © ASO/Alex Broadway

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl