Kijk ook eens op

Volg onsGroenewegen tweede achter Kittel in Tour

Woensdag 12 juli 2017

Elite men - Dylan Groenewegen blijft verbeteren in de Tour de France: de Nederlander van LottoNL-Jumbo werd tweede achter Marcel Kittel, die zijn vijfde ritzege boekte.

De Pool Bodnar van Bora-Hansgrohe plooide pas in de slotkilometer, maar kon niet een nieuwe zege van de Duitse sprinter van Quick-Step Floors voorkomen. Groenewegen kon zichzelf geen verwijten maken. Hij werd op waarde geklopt. “We deden het als ploeg heel sterk. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen”, stelde Groenewegen vast. “We kwamen heel ver en ik werd goed afgezet. Ik zat in het wiel van Kittel en ben door hem op waarde geklopt.” 

De sprints in de Tour verlopen chaotisch en het is voor alle teams onmogelijk gebleken om een sprint aan te trekken volgens het boekje. Team LottoNL-Jumbo koos daarom voor een iets andere tactiek. Robert Wagner, die idealiter Groenewegen met hoge snelheid afzet op tweehonderd meter van de meet, ruilde van positie met Timo Roosen. Daarnaast probeerde Groenewegen te anticiperen op Kittel door de sprint eerder aan te gaan. “Alleen zo dacht Kittel er ook over”, concludeerde de 24-jarige Amsterdammer. "Normaal valt iemand een beetje stil, maar bij hem had ik niet dat gevoel. Hij is gewoon de beste op dit moment. We hebben het maximale behaald. Ik heb vandaag vrij kunnen sprinten. Als iemand dan sterker is, heb ik daar vrede mee en dan is dat de verdiende winnaar.” 

 

Foto: © ASO/Alex BroadwayEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl