Ensing naar tweede plek in proloog BeNe Ladies Tour

Donderdag 13 juli 2017

Women - De proloog van de BeNe Ladies Tour is gewonnen door Annette Edmondson. De Australische bleef in Vlissingen Janneke Ensing (Ale Cipollini) voor.

Marianne Vos maakte haar rentree in Zeeland, maar kwam ten val. Ze liep daarbij een schaafwond op, maar verwacht vrijdag wel te kunnen starten voor het vervolg van haar ronde.

Vos brak haar sleutelbeen in de Women's Tour en miste daardoor het NK in Montferland en de Giro Rosa.

“Ik had lang naar dit moment uitgekeken. Het is immers jammer als je een tijdlang buitenspel staat door een breuk. Aan het enthousiasme lag het dus niet en de eerste paar honderd meter gingen ook goed”, zegt Vos in een bericht van haar ploeg. Na een bocht kon ze een snelle tijd in de korte proloog plots vergeten. “Ik had het gevoel dat ik bijna door de bocht was en begon toen al met trappen. Het achterwiel kwam daarbij los en voor ik het wist viel ik op de rechterkant. Gelukkig heeft het sleutelbeen het gehouden. Het is balen om een etappekoers zo te beginnen. Op zich heb ik niet veel schade, dus ik zal de nacht wel goed doorkomen.“Het klassement is niet echt een optie meer. Maar daar keek ik sowieso al niet naar. Het is zaak deze valse start te vergeten en uit te kijken naar de dag van morgen.”

Beelden van de val van Vos vind je op de Facebookpagina van CyclingOnline. Met dank aan Gerard Mohlmann.

Karlijn Swinkels (Parkhotel-Destil) draagt de jongerentrui, net als zij enige dagen deed in de Tour de Féminin vorige week.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl