Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Brennauer wint in Thuringen, Van Dijk tweede

Dinsdag 18 juli 2017

Women - De 30e editie van de Thüringen Rundfahrt heeft een zege opgeleverd voor Lisa Brennauer. De Duitse van Canyon-Sram hield stand in de slotrit, die werd gewonnen door Skylar Scheider uit de Verenigde Staten.

Zij was de snelste van elf koplopers. In die groep waren ook Eva Buurman, Sophie de Boer (Parkhotel-Destil) en Maaike Boogaard (KNWU-selectie) vertegenwoordigd. Ze eindigden allen in de top tien, Buurman was met de vierde plek de hoogst geklasseerde landgenote in de uitslag. 

Van Dijk tevreden

Ellen van Dijk werd tweede in het eindklassement als afsluiting van een week dat de nationale ploeg van Thorwald Veneberg veel ereplaatsen in de wacht wist te slepen. Ook Roxane Knetemann (zevende) en Amy Pieters (negende) eindigden voorin. "Ik ben tevreden met deze prestatie" vertelde Ellen van Dijk na afloop. "Ik startte met het idee om voor het klassement te gaan, maar voelde me de eerste dagen niet zo geweldig. Het was mijn eerste koers nadat ik rust had genomen na de nationale kampioenschappen en ik moest er even inkomen. In de tijdrit voelde ik me erdoor komen - al was het natuurlijk zonde dat ik net op een seconde tweede werd - en toen stond ik tweede achter Lisa Brennauer. Ik kon nog wel wat bonificatieseconden veroveren en zo wat terug nemen, maar uiteindelijk waren Lisa zelf en haar team gewoon te sterk om nog echt het klassement op de kop te zetten."

Focus op EK

Van Dijk richt zich nu op het EK in Herning, waar ze zich via de Prudential Ride Londen, het criterium in Londen en een trainingskamp om te trainen op de ploegentijdrit met Sunweb naar toe leeft. "Ik wil natuurlijk mijn titel graag prolongeren, daar zet ik op in, al is het WK in Bergen straks nog een groter doel. Maar het is ook mooi om een tijdrit op niveau te rijden, daar zijn er gewoon weinig van" aldus Van Dijk, die zich ook prima vermaakt had met de gelegenheidsploeg van Thorwald Veneberg in Thüringen. "We waren met een leuke groep, het was leuk om een keer weer in het oranje een etappekoers te rijden en het was bovenal functioneel met het oog op het EK."

Foto: © Sportfoto 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl