Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ten Dam: 'Wij behoren bij de grote teams'

Zaterdag 06 juli 2013

Elite men - Laurens ten Dam liet vandaag zien dat hij bij de beste klimmers van de wereld hoort.  De 32-jarige renner van Team Belkin kwam in de eerste bergetappe knap als vijfde over de meet. 'Ik wist dat ik goed was. We hebben zelfs zo super gereden dat we nu met twee man van de ploeg op plek vier en viijf staan in het algemeen klassement. En dat laat zien dat we met Sky en Movistar bij de grote teams horen", aldus de beste Nederlander uit de Tour van 2012.

"Contador eindigde verrassend achter ons. Zelfs Rodríguez kon me niet volgen toen ik mijn tempo aanhield. Toen ik zag dat Contador in de problemen verkeerde, viel ik aan", besloot Ten Dam.

Nog nooit zo sterk

Bauke Mollema deed het nog iets beter dan Ten Dam. De kopman kende een sterk slot en kwam als vierde over de meet. "Ik ben nog nooit zo sterk geweest, zeker niet in de Tour de France. En we hadden ook Laurens nog in de voorhoede. Het was geweldig om daar te zitten en samen te werken."

Niet genoeg drinken

"Ik ben erg blij met het resultaat van vandaag en geniet er echt van. Ik hoop dit nog een keer te kunnen doen en mijn plek in het algemeen klassement te kunnen behouden. Ik was verbaasd toen ik hoorde dat Contador en Rodríguez tijd hadden verloren, maar het was zo heet en niet iedereen kon genoeg drinken om op volle sterkte te blijven", sprak Mollema over zijn eigen prestatie.

Foto: (c) Sportfoto/SF George Deswijzen  
Algemeen klassement                



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl