Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU-jurylid André Mulder overleden

Maandag 24 juli 2017

National - André Mulder is vorig week maandag na hartfalen op 72-jarige leeftijd plotseling overleden. Mulder was circa 25 jaar lid van het jurykorps van de KNWU afdeling Zuid-Holland.

André Mulder was bijzonder actief in de wielrennerij. Na zijn wielercarrière op de weg en de baan was Mulder, van wie zijn dochter Anita en zoon Johan ook actief waren in het peloton, nauw betrokken bij het organiseren van jeugdwielerwedstrijden en anderen activiteiten, zoals het onderhoud van het wielerpark, het opbouwen van de kantine, bij de wielerverenigingen PRC Delta uit Spijkenisse, wielervereniging Barrhopoort uit Barendrecht en de Rotterdamse Rennersclub Feijenoord. André Mulder was jarenlang voorzitter van Rennersclub Feijenoord aan de Edo Bergsmaweg totdat de roemrijke club vanwege een zeer beperkt aantal leden enkele jaren geleden werd opgeheven.

De inwoner van Spijkenisse was in vier WK’s in onder meer Italië en Spanje, conferenties en wielerkoersen op diverse internationale locaties privéchauffeur van de onlangs overleden UCI voorzitter Hein Verbruggen. Naast zijn wieleractiviteiten was André Mulder figurant in onder meer de Tv-serie Man Bijt Hond, de Vlaamse Pot, Carlo & Irene (Carlo Boszhard en Irene Moors) en speelfilms als Er komt een Man bij de Dokter. André Mulder, die een markante man was in de wielersport, is onder grote belangstelling gecremeerd in De Ommering in Spijkenisse.

 


Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl