Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olympia's Tour start in Paterswolde

Vrijdag 28 juli 2017

Elite men - Olympia's Tour start op dinsdag 5 september met een proloog in de gemeente Tynaarlo.

De 4,5 kilometer lange openingstijdrit start en finisht in het centrum van Paterswolde en voert langs de luchthaven Groningen/Eelde Airport. Wethouder Henk Berends is verheugd over de komst van de internationale beloftenkoers naar zijn gemeente, de plaats ook waar drievoudig ritwinnaar Popke Oosterhof tegenwoordig eigenaar is van een Albert Heijn-filiaal. 

Berends: "Olympia's Tour is een aansprekende wielerkoers, die we graag naar onze gemeente halen. Het karakter van een beloftenkoers past goed bij ons actieve imago. Pluspunt voor de bewoners is dat de wedstrijd in de avonduren plaats zal vinden, zodat de verkeersoverlast minimaal is en vrijwel iedereen van het evenement kan genieten."

Koersdirecteur Thijs Rondhuis heeft met deze openingsrit het routeschema rond. "We verheugen ons erop om onze ronde te laten vertrekken in deze actieve gemeente in de mooie provincie Drenthe. Logistiek is het voor de deelnemers en de organisatie perfect dat we hierdoor drie dagen in dezelfde provincie aanwezig zijn."

Foto: © Sportfoto

 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl