Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Pieter Weening als mountainbiker naar Curaçao

Zaterdag 29 juli 2017

Elite men - Wielrenner Pieter Weening verruilt in november zijn Isaac-racefiets even voor een mountainbike om mee te doen aan de Curaçao Cycling Week, een meerdaags mountainbike-evenement op Curaçao.

Zo sluit Weening net als vorig jaar zijn seizoen mountainbikend af op Curaçao, tijdens drie wedstrijden die onderdeel uitmaken van de Curaçao Cycling Week. Het bijzondere aan deze wedstrijden is dat iedereen mee kan doen, van prof tot recreant.

De Curaçao Cycling Week combineert de reeds bestaande wedstrijden Coral Estate Classic en Duo Xtreme MTB met elkaar en voegt daar een proloog aan toe. Volgens medeorganisator en mountainbike prof Marc de Maar is het wedstrijdelement belangrijk, maar niet het belangrijkste tijdens de Curaçao Cycling Week. Deze week draait vooral om gezelligheid, genieten en het mooie weer, aldus De Maar. Daarom wordt er een uitgebreid randprogramma met clinics, toertochten en barbecues georganiseerd.

Daarom is deze week ook erg breed opgezet, zodat iedereen Curaçao als mountainbike-bestemming kan ervaren. Het is niet algemeen bekend, maar Curaçao leent zich met zijn gevarieerde landschap en technische passages juist erg goed als mountainbikebestemming en tegelijkertijd als vakantiebestemming voor het hele gezin. De Curaçao Cycling Week wordt van 12 tot en met 19 november georganiseerd. 

Foto: © Sportfoto/Oscar de Waele

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl