Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boom beleeft zwaarste Touretappe uit carrière

Zondag 07 juli 2013

Elite men - Het was vandaag afzien tijdens de Tour de France. Niet alleen voor de mindere klimmers, maar ook voor de klassementsmannen. Zo werd er vanaf kilometer één vol gekoerst en dat was bij iedereen te merken. “Van mijn drie Tour-deelnames was dit de zwaarste dag. Vanaf de start ging het keihard en met vijf colletjes en het warme weer was het geen pretje. Het was overleven, maar uiteindelijk ben ik ruim binnen de tijd gefinisht", srpak Lars Boom.

Ook Tom Leezer kende een loodzware dag. “Dit was een van de lastigste dagen van mijn carrière. We moesten over een super lastig parcours, er werd vanaf de start bijzonder hard gereden. Ook was het heel heet. Uiteindelijk is alles goed gegaan, maar het deed wel zeer", sprak de Tour-debutant.

Robert Gesink, die al snel lostte, beleefde toch nog plezier aan de rit. En dat kwam omdat hij sterk terug kwam en zo nog werk kon verrrichten. "In de finale heb ik nog geprobeerd Martin en Fuglsang terug te grijpen, want we hoopten met Bauke nog de rit te winnen. Helaas kreeg ik geen hulp. Ik ben wel blij dat ik weer op niveau ben en wat kan betekenen voor de jongens. Dat geeft me heel veel plezier.”

Foto: (c) Sportfoto/SF George Deswijzen



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl