Kijk ook eens op

Volg onsHofland sprint naar brons op EK Weg

Zondag 06 augustus 2017

Elite men - Moreno Hofland heeft een bronzen medaille behaald op het EK weg in Herning. De massasprint bleek onvermijdelijk in Denemarken. De Noor Alexander Kristoff eiste de Europese titel voor zich op.

Elia Viviani was tweede. Hofland: “Dit was voor mij het hoogst haalbare. Ik moest van wat verder komen, maar dit is een goed resultaat voor ons. Ik ben blij dat ik mee kon sprinten. Bij Lotto Soudal moet ik wat vaker in dienst rijden, en als je dan deze kans krijgt dan pak ik die met beide handen aan.”

Bondscoach Thorwald Veneberg is naar eigen zeggen “Super tevreden.” Het ging zoals we van tevoren hadden doorgenomen. Bij alle ontsnappingen zat er iemand van ons bij. Maar we hebben wel voorzichtig gereden om niet met onze krachten te smijten. Wij waren niet de favoriet, maar door slim te koersen hebben we wel het podium gehaald.”

Voor Nederland was het de vijfde medaille op dit EK. Ellen van Dijk, Marianne Vos en Lorena Wiebes wonnen een gouden medaille. Anna van der Breggen behaalde brons.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl