Kijk ook eens op

Volg onsLars Boom wint en leidt in BinckBank Tour

Vrijdag 11 augustus 2017

Elite men - De vijfde etappe van de Binck Bank Tour heeft een zege opgeleverd voor Lars Boom. De Brabander van LottoNL-Jumbo is ook de nieuwe leider in de Nederlands-Belgische etappekoers.

In Sittard-Geleen bleef Boom Peter Sagan voor. 

Zijn eerste seizoenszege maakte veel emoties los. “Deze overwinning brengt inderdaad veel blijdschap met zich mee”, erkende hij. “Het voorjaar verliep niet zoals gehoopt. Ik werd daarna net geen kampioen van Nederland. Ik heb hard gewerkt om dit niveau te bereiken en dan is het geweldig dat nu wel alles op zijn plaats valt. De wil om te winnen is bij mij altijd groot. Het is daarom mooi dat ik op deze manier een lastige periode vol twijfels kan afsluiten. Ik heb mijn ploeg eindelijk een mooie zege kunnen bezorgen en dat doet deugd.” Boom boekte voor Team LottoNL-Jumbo alweer de 21e overwinning van het seizoen.

Boom is nu ook leider in het algemeen klassement, maar hij is terughoudend over zijn kansen op de eindzege. “De vorm is goed, maar er komen nog twee lastige etappes. Het is even afwachten hoe de koers gaat evolueren."

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl