Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Midden-Nederland: De Decker en Gradek winnen in Utrecht

Zondag 27 augustus 2017

Elite men - De tweede etappe van de Ronde van Midden-Nederland is gewonnen door Alfdan de Decker. De rit-in-lijn door de provincie Utrecht mondde uit in een massasprint.

Michael Svendgaard werd als tweede gemeld, Max Kanter werd derde. Beste Nederlander was Arvid de Kleijn op een vierde stek. Wim Stroetinga werd zevende.

Een aanval van Ide Schelling (SEG), Marco Doets (Baby-Dump), Mitchell Mulhern (Delta Cycling) en Carl Fredrik Hagen (Team Coop) hield stand tot in de laatste plaatselijke omloop. Hun aanval schommelde lang rond de minuut, maar uiteindelijk werd hun poging teniet gedaan. Schelling hield de prijs van de strijdlust over aan zijn poging.

 

Op zaterdag won One Pro Cycling de ploegentijdrit. Uit hun gelederen kwam ook de winnaar Kamil Gradek uit Polen. Steele von Hoff werd tweede, derde werd Thomas Baylis. De laatste won ook het jongerenklassement.

Schelling was met zijn strijdlustprijs de enige Nederlander op het podium in Utrecht. "Maar na zaterdag wisten we wel dat we niet mee zouden spelen voor de eindzege en ook niet voor de dagwinst. We hadden geen sprinter mee, dus was aanvallen de enige manier om ons te laten zien. Maar een massasprint was niet echt te vermijden, ik heb er het maximale nog uitgehaald."

Foto: © CyclingOnline.nl

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl