Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Hoorn wint Schaal Sels

Zondag 27 augustus 2017

Elite men - Taco van der Hoorn van Roompot-Nederlandse Loterij heeft de Schaal Sels gewonnen. Hij maakte indruk in de finale door naar de kopgroep te rijden en uiteindelijk ook Wout van Aert ter plekke te laten.

Na een harde afvalrace slaagde Van de Hoorn er op het zware parcours over onder andere kassei-, gras- gravel en zandwegen tegenslagen te overkomen en titelverdediger Wout van Aert te kloppen. “Geweldig dat het in deze mooie wedstrijd eindelijk wel allemaal lukt”, jubelde de eerstejaars profrenner na de finish in Merksem. “Ik ben al weken goed in vorm en wilde hier dolgraag pieken. Fantastisch dat ik hier weet te winnen!”

Na zijn tweede plaats in Dwars door het Hageland en een sterk gereden GP Jef Scherens (vorige week) werd Van der Hoorn in de Vlaamse pers al opgevoerd als één van de favorieten voor de U.C.I. 1.1 wedstrijd van zondag. “Ik voelde vanaf de start in Antwerpen ook dat een goed resultaat mogelijk was. Wij hebben als ploeg echt sterk gereden en dat helpt natuurlijk enorm in zo’n koers waarin er elke minuut iets geks kan gebeuren”. Het vorig jaar van het continentale Delta Cycling Rotterdam naar Roompot – Nederlandse Loterij overgekomen talent kreeg zelf ook pech. Op veertig kilometer van de meet moest hij na een lekke band afhaken in de kopgroep: “Daarna zijn vier ploeggenoten volle bak op kop van de achtervolgende groep gaan rijden. Dat gaf mij veel vertrouwen. En toen ploegleider Erik Breukink in de finale riep dat ik de oversteek moest proberen te maken heb ik geen moment getwijfeld”.

Het weer aanpikken bij de voorste groep met Van Aert was al knap. Maar wat Van der Hoorn in de slotkilometers liet zien toonde zijn ontluikende klasse. “Nadat ik zelf al eens had geprobeerd weg te komen demarreerde Wout en zijn ploeggenoot Tim Merlier liet een gaatje vallen. Maar ik voelde mij zo sterk vandaag. Ik koos het juiste moment om Van Aert te achterhalen en kon er in de laatste honderden meters zelfs direct overheen knallen. Prachtig toch?!” De blijdschap die de inwoner van het kleine plaatsje De Zilk toonde bij zijn zegegebaar was veelzeggend. “Ik ben dol op dit soort wedstrijden. Parijs – Roubaix is mijn absolute favoriet, maar dat is natuurlijk van een ander niveau. Hopelijk kan ik daar in de komende jaren nog naar toe groeien”.

Naast de overwinning van Van der Hoorn presteerde de selectie van Breukink ook in de breedte sterk. Martijn Budding ontsnapte in de laatste plaatselijke ronde nog uit het peloton en finishte als zevende. Sjoerd van Ginneken werd 18e en Elmar Reinders eindigde als 20e.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl