Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nog geen reden voor hosannastemming bij Belkin

Dinsdag 09 juli 2013

Elite men - Hoewel heel wielerminnend Nederland de laatste dagen euforisch is over de prestaties van Team Belkin, blijft de teamleiding rustig. Zo vindt ploegleider Merijn Zeeman dat er nog geen reden is voor hosannastemming. “We staan er goed voor, maar hebben nog helemaal niets.”

“Natuurlijk. Wat we tot nu toe hebben bereikt, nemen ze nooit meer van ons af. En daar zijn we ook trots op. Maar er kan nog zo veel gebeuren. Er komen nog twee tijdritten en er is nog die loodzware slotweek. Ik zie dan ook nog geen reden voor een hosannastemming. De jongens zelf zijn er ook rustig onder. Ze focussen zich vooral op datgene wat nog gaat komen”, vervolgt Zeeman.

Verrast

Wel is Zeeman verrast over het feit dat zijn ploeg er zo goed voor staat. “Bauke is al twee keer aardig hard gevallen. Ik vind het bewonderenswaardig hoe hard hij bergop rijdt. Laurens vond ik in de Dauphiné al heel sterk en hier trekt hij de vorm door. Al had ik nooit gedacht dat hij op plek vier zou staan op de eerste rustdag.”

Dit jaar lijkt alles op z’n plaats te vallen voor Belkin. Zo laat de ploeg zich zien in de vlakke etappes en toont de equipe zich als de weg omhoog loopt. “In de bergen zijn we niet zo sterk als Movistar, Saxo en Sky. Maar we laten wel zien dat we er zijn. Ook op het vlakke tonen we ons goed van voren.”

Tijdrit

“De tijdrit van morgen wordt een hels gevecht. Het parcours van de tijdrit (33 kilometer) is in het begin technisch en glooiend, maar daarna bijna helemaal vlak. En dat betekent dat Laurens en Bauke niet in het voordeel zijn. Het wordt een kwestie van de schade beperken, ten opzichte van de klassementsmannen als Contador, Kreuziger en Valverde. We hebben er in ieder geval alles aan gedaan. Zo heeft Bauke nog tijdens zijn hoogstestage in de Sierra Nevada samen met onze tijdritspecialist Mathieu Heijboer gewerkt aan zijn tijdrit.”

Gevaar

Vandaag wordt de Tour hervat met een op papier sprintersetappe. “Er kan overal gevaar ontstaan. Dus ook vandaag. Het is zaak om alert te blijven.” Al heeft de ploeg wel te maken met een enigszins gehavend team. “Lars-Petter Nordhaug is hard op zijn heup gevallen. Hij was in de eerste week heel sterk en hoopt dat hij dit niveau weer kan halen. Tankink zal na zijn valpartij ook niet lekker op de fiets zitten. Maar dat hoef je een jongen als Bram niet te vertellen", aldus Merijn Zeeman.

Foto: (c) Sportfoto/SF George Deswijzen



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl