Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Seizoen zit erop voor Tusveld en Van der Lijke

Donderdag 31 augustus 2017

Elite men - Martijn Tusveld en Nick van der Lijke zullen dit seizoen niet meer in actie komen voor Roompot – Nederlandse Loterij. Ziekte en een blessure bezorgen het duo een vroegtijdig slot van het wielerjaar.

Tusveld, die begin volgend jaar de overstap maakt naar het World Tour team van Sunweb, kampt met de ziekte van Pfeiffer. “Al sinds ik begin deze maand moest opgeven in de Binck Bank Tour voelde ik mij niet goed”, reageerde de Utrechter. “Helaas verdwenen de klachten na een rustperiode niet. Uit onderzoek in het ziekenhuis bleek dit de diagnose. Na overleg met teamarts Guido Vroemen en ploegleider Erik Breukink hebben wij helaas moeten beslissen dat ik dit seizoen geen wedstrijden meer zal rijden. Balen, want ik natuurlijk graag op een betere manier afscheid genomen van de ploeg”.   De 23-jarige Tusveld eindigde in zijn eerste jaar bij Roompot – Nederlandse als tiende in het eindklassement van de Ronde van Oostenrijk en als 7e op het NK Tijdrijden.   

Nick Van der Lijke kampt met een schouderblessure, waarvan het herstel nog zeker vier weken zal duren. “Na een val in de GP Tim Wellens moestik  al afhaken voor het EK in Herning en de Binck Bank Tour. Toen ik vervolgens mijn rentree maakte in de Tour du Limousin ben ik in de eerste etappe weer op de schouder gevallen. De arts heeft mij verboden het gewricht te belasten, dus aan een stuur trekken zit er voorlopig helaas niet in”.

Foto: © Nick van der Lijke (rechts) stond dit jaar op het podium van de Volta Limburg Classic



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl