Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tweede rit Olympia's Tour voor Van der Duin

Woensdag 06 september 2017

Elite men - De tweede etappe van Olympia's Tour is gewonnen door Patrick van der Duin. De renner van BabyDump toonde zich de snelste van twaalf koplopers.

Pascal Eenkhoorn blijft leider. De renner van BMC verstevigde zijn leidende positie met een tweede plek, Marten Kooistra werd derde. De drie reden nabij Gieten samen met Hans Kristian Rudland (Noorwegen), Stan De Wulf, Jonas Castrique (Lotto-Soudal), Paval Sivakov (BMC), Stef Krul (Metec-TKH), Daan van Sintmaartensdijk (Delta), Jens van den Dool (Delta), Edoardo Affini en Julius van den Berg (SEG) vooruit.  Van den Berg probeerde de anderen te verrassen met een uitval, maar de Nederlands kampioen tijdrijden bij de beloften werd terug gehaald, waarna de koplopers het parcours in Assen opdraaiden.

Overtuigende zege

Van der Duin won de sprint overtuigend. "Ik heb naar deze rit toe geleefd. Ik kom uit de regio en ken elke steen van de finale. Ik ging in het wiel van Pascal Eenkhoorn de laatste bocht door en toen wist ik dat ze van goeden huize moesten komen om mij hier te verslaan. Gisteren had ik pech. Mijn wiel liep aan bij de start en later reed ik lek. Maar dat is na vandaag vergeten. Ik moet mijn ploeggenoot  Daan van Sintmaartensdijk heel dankbaar zijn, heel knap van zo'n eerstejaars om mee te zitten op een dag als vandaag en dan ook nog voor mij te kunnen werken." De zege gaf Van der Duin vertrouwen voor de rest van de week. "Absoluut, de vorm is prima, anders win je geen etappe in een internationale etappekoers als Olympia's Tour. Ook de ploeg zal zeker vertrouwen hebben na deze zege."

Eenkhoorn deed goede zaak

Pascal Eenkhoorn deed een goede zaak in Assen, een aantal concurrenten weet zich immers al op ruim een minuut achterstand na deze rit, die ook vorig jaar selectief bleek. "Afgezien van mezelf had er niemand beter kunnen winnen dan Patrick, in het klassement begon hij inmiddels op de voorlaatste plek aan de etappe. Ik zei tegen mijn ploeggenoot Pavel Sivakov al dat ik voor de boniseconden wilde sprinten en hij hield dan ook het tempo hoog toen Van den Berg weg reed. Ik maakte zelf de oversteek met twee man in mijn wiel, maar toen kwam de rest nog terug. Affini ging de sprint van ver aan en ik zat eigenlijk perfect. Van der Duin was echter gewoon sneller. Of ik nu de man binnen de ploeg ben voor het klassement? Samen met Pavel Sivakov ja. Hopelijk kunnen we de komende dagen nog eens sprinten voor een snelle man als Bram Welten en in Limburg hoop ik er zelf weer te staan. Dat er slecht weer aan komt deze week deert me niet, ik ben als oud-veldrijder wel wat gewend."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl