Kijk ook eens op

Volg onsTolhoek is negende in Vuelta

Donderdag 07 september 2017

Elite men - Antwan Tolhoek liet zich vandaag in de aanval zien in de Ronde van Spanje. De Zeeuw van LottoNL-Jumbo kwam uiteindelijk als negende over de meet.

De zege ging naar Sander Armee van Lotto-Soudal.

De pas 23-jarige Tolhoek zat in een omvangrijke kopgroep en kon lang mee. “Het kostte veel energie om weg te komen. Het peloton wilde ons niet laten gaan. Toen we eindelijk konden rijden, zat iedereen gelijk stuk. Dat brak me op het einde op.”

De strijd voorin werd vandaag vooral in de afdaling gevoerd, zegt Tolhoek. “Bergop ging het niet heel hard, maar naar beneden was het koers. Iedereen wilde elkaar lossen. Het ging lekker vandaag, zoals mijn hele Vuelta eigenlijk. Vooralsnog boven verwachting”, aldus een opgewekte Tolhoek.

Wilco Kelderman staat nog altijd derde in het klassement achter Chris Froome en Vincenzo Nibali. Wout Poels bezet de negende plaats, Steven Kruijswijk steeg vandaag naar de tiende stek.“Ik doe weer mee”, zei Kruijswijk na afloop. “Het was een lastige dag, ook al was er een kopgroep met bijna een kwartier voorsprong. De klassementsmannen voeren daarachter altijd oorlog met elkaar. Het lukte goed om telkens mee te schuiven. Ik laat het publiek en de fans nu de Kruijswijk zien die men graag wil zien. Het is alleen jammer dat het er nu pas uitkomt en niet eerder.”

 Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl