Kijk ook eens op

Volg onsVeelers voelt zich thuis in nieuwe rol in OT

Vrijdag 08 september 2017

Elite men - Tom Veelers won in 2006 Olympia's Tour. Dit jaar keerde de Twentse oud-prof terug in de oudste etappekoers van Nederland. Als ploegleider van het Sunweb Development Team voelt hij er op zijn plek.

Veelers is overigens niet alleen met de talenten van de ploeg op pad. "Onlangs deed ik bij de elite nog de BinckBank Tour. Het is heel afwisselende werk en ik voel me thuis in deze rol. Mijn eigen loopbaan is door een slepende knieblessure anders geëindigd dan gepland. Ik ben blij dat ik de kans gekregen heb om op deze manier bij de wielersport betrokken te blijven. We werken bij de ploeg met performance plans. Soms ben je met heel veel belangen tegelijk bezig, van sprinters en klassementsrenners bijvoorbeeld, dan kan het hectisch werk zijn. Maar ik vind het heel leuk om te doen." 

De oud-winnaar van Olympia's Tour is realistisch als gevraagd wordt naar de kansen van zijn pupillen om in zijn voetsporen te treden met de eindzege in deze editie. "Woensdag hebben ze toch een tactische fout begaan door niet mee te zitten toen een kopgroep van dertien weg reed. Ze hebben geprobeerd dat recht te zetten, maar slaagden daar niet in. Daardoor is een hoge klassering in het klassement nu lastig geworden voor ons. Je kunt als ploegleider waarschuwen voor de gevaren, maar ze moeten het wel zelf doen natuurlijk. Een andere tegenvaller op woensdag was het uitvallen van Nils Eekhoff, die bij een val een flink gat in zijn knie opliep. Hij was onze man voor de sprints. We zullen het dus van de aanvallen moeten hebben als we ons hier willen laten zien."

Foto: © Sportfoto/Dick SoepenbergEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl