Anouska Koster wint in Lotto Belgium Tour

Vrijdag 08 september 2017

Women - Anouska Koster heeft de derde etappe van de Lotto Belgium Tour gewonnen. Eerder won haar ploeggenote Marianne Vos van WM3 een rit in deze ronde.

Koster liet Ruth Winder en Lotte Kopecky achter zich. De Friezin wint ook het eindklassement. Ze kreeg Marianne Vos als derde mee op het podium.

Koster speelde een tactisch spel vandaag. "Het Amerikaanse team opende de debatten vandaag en ik schoof mee. Zo kwam ik terecht in een ruime kopgroep. Tijdens de eerste passage op de Muur maakte mijn ploeggenote Marianne Vos de oversteek naar de kopgroep. Op de Bosberg sloot Coryn Rivera ook bij ons aan en zij reed meteen door. Ik volgde in haar zog, maar omdat zij als derde in het klassement een bedreiging vormde voor Marianne en ik achter haar stond in het klassement besloot ik om niet mee te werken. In de slotronde werden we bijgehaald door een achtervolgende groep met Marianne. Daarna trok Ruth Winder ten aanval en sprong ik opnieuw mee. Omdat ik voor Winder in het klassement stond, gingen we met ons twee vol door. Aan het eind was ik haar te snel af. Deze eindzege is heel bijzonder voor mij en des te meer omdat Marianne als derde mee op het podium stond. De eindzege in het ploegenklassement is een mooie beloning voor het hele team. Ondanks het slechte weer was het voor mij een mooie wedstrijd, waarin alles op zijn plaats viel.”

Foto: © Sportfoto Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl