Kijk ook eens op

Volg onsPhilipsen wint vijfde etappe Olympia's Tour

Zaterdag 09 september 2017

Elite men - De vijfde etappe van Olympia's Tour is gewonnen door Jasper Philipsen . De Belgische renner van het BMC Development Team bleef in de straten van Offenbeek Patrick van der Duin (tweede) en Fabio Jakobsen (derde) voor.

Vier vluchters kleurden de ontsnapping van de dag. Voor de tweede keer op rij was Justin Timmermans (Baby-Dump) in het offensief. Hij had deze keer gezelschap van Dennis van der Horst (Metec-TKH), Gino Vierhouten (Vlasman) en Rick Goeree (NWV Groningen). Nadat eerst De IJsselstreek, Dimension Data en Kanjers voor Kanjers het tempo op kop van het peloton bepaalden, nam SEG in de finale de regie in handen op jacht naar een derde ritzege voor Fabio Jakobsen. Het was echter Philipsen die profiteerde.

In de slotfase probeerde Dylan Bouwmans het peloton te verschalken. De renner van Metec-TKH werd net voor het ingaan van de slotkilometer terug gehaald. Vervolgens ging Julius van den Berg aan in de slotkilometer. "Een mooie poging van SEG om Julius tijd te laten pakken. Fabio Jakobsen liet het gat vallen, maar we konden het dicht rijden" zei Eenkhoorn na afloop. "Ik ben weer een dag dichter bij de eindzege. Dat is het belangrijkste. We staan er goed voor met de eerste twee plekken in het klassement, maar de verschillen zijn klein. Voor de etappe door Limburg ben ik zeer gemotiveerd. Deze rit lag me vorig jaar ook prima."

Jasper Philipsen bezorgde BMC een nieuw succes in Limburg. Het was de vijfde seizoenszege voor de eerstejaars belofte uit Vlaanderen. Hij boekte zijn zege voor de ogen van een heuse fanclub, die zich liet horen in Offenbeek. "Ik ben blij met deze overwinning. Het was alweer van de Ronde van de Elzas in juli geleden dat ik gewonnen had." Philipsen was er al een aantal keren dichtbij in deze ronde. "Ja ik had het vertrouwen dat het een keer lukken zou. Fabio Jakobsen achtte ik niet onverslaanbaar. In een sprint moet ook alles mee zitten om te kunnen winnen, details kunnen het verschil maken, vandaag zat het allemaal mee."

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl