Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

‘De roest heeft bij Poels plaatsgemaakt voor olie’

Woensdag 10 juli 2013

Elite men - De Ronde van Frankrijk en Wout Poels vormden tot een paar dagen terug nog geen gelukkige relatie. Verliet de Limburger in 2011  de Tour nog vanwege ziekte, daar eindigde zijn Tour van 2012 in een Franse ziekenauto. Dit jaar is de klimmer er opnieuw bij. En iedereen heeft dat zondag gezien. “De roest is er af bij Wout. Nu is het lichaam weer geolied”, aldus ploegleider Aart Vierhouten.

Na zaterdag veel tijd te hebben verloren in de eerste bergetappe, liet Wout Poels zondag zijn klimmersbenen spreken met een prima zevende plaats. In het algemeen klassement staat de Limburger op plek 22. Vanmiddag om 15:51 rijdt hij de belangrijke tijdrit.  

Roest

 “Sinds 1 november vorig jaar zit Wout weer op de fiets. Vervolgens liet hij in de kortere rittenkoersen meteen zien dat hij er nog is. Alleen om van 100% naar 110% te gaan, is een lastig proces. Vandaar dat zijn lichaam in de laatste maand naar de Tour nog wat tegensputterde. Zaterdag had zijn lichaam daar ook nog wat last van. Hij moest echt weer leren om kapot te gaan. Nu hij ver in het rood reed, heeft hij dat ondergaan. De roest is er daardoor van af en en zijn lichaam is weer geolied”, aldus Aart Vierhouten.

Klassement

“Na de etappe van zaterdag heb ik samen met Wout aan tafel gezeten. Hij was toen heel teleurgesteld in zichzelf. Ik heb toen gezegd dat hij trots moest zijn en hem gewezen op het feit waar hij vandaan komt. Zondag ging het fantastisch. En dat kwam niet omdat er zogenaamd een last van zijn schouders was afgevallen. Wout is namelijk een super relaxte gozer en kent nauwelijks stress.”

“Het is de bedoeling dat we nog steeds voor het klassement rijden. Wout heeft dan wel een achterstand, maar je moet niet meteen je doelen verzetten na een mindere etappe. Zeker niet met het oog op de toekomst. Bovendien laat het peloton Wout echt niet zo maar gaan.”

Graadmeter

Vandaag staat er voor Poels een belangrijke graadmeter op het programma, in de vorm van de tijdrit. “Na de klassiekers heeft Wout iedere tijdrit gereden met het oog op de Tour. Al vind ik het lastig in te schatten waar hij nu precies staat. Maar dat hij alleen nog maar beter kan worden deze weken staat vast. Want geen enkele wedstrijd is vergelijkbaar met de Tour. En je moet zware wedstrijden rijden om beter te worden”, besluit Vierhouten.

Foto: (c) Sportfoto/SF George Deswijzen



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl