Kijk ook eens op

Volg onsBol kan tevreden terug kijken op seizoen

Dinsdag 10 oktober 2017

Elite men - Jetse Bol is bezig aan zijn laatste etappekoers van het seizoen - de Tour of Taihu Lake - en kan tevreden terug kijken op zijn rentree in het profpeloton bij Manzana-Postobon. Zijn optreden in de Vuelta viel op, maar kwam niet uit de lucht vallen volgens de Noord-Hollander in Cycling.be.

Een ploeg met alleen Colombianen, waar geen Engels wordt gesproken, het was geen automatisme dat hij slagen zou. "Het is mij gelukt met een basis aan Spaanse woordenschat en heel veel inzet en motivatie. Ik heb mijn kans niet met twee maar met drie handen gegrepen. Maar je zit in een Colombiaanse ploeg, niet in een Europese. Dat betekent toch dat er culturele verschillen zijn. Dat is wennen, maar ik vind het wel prima. Ik was door De Rijke al gewend dat de luxe van de WorldTour-ploegen bepaald niet de standaard is op de niveaus daaronder. Voor mij was Manzana-Postobon dus weer een stap in de goede richting, qua financiën maar ook als omkadering. Het was heel anders geweest als ik hier zo vanuit Rabobank en Belkin was beland, dan was de overgang wat hevig geweest. Met een nieuwe trainer heb ik er nog eens honderd procent in geïnvesteerd om sportief nog eens een stapje te zetten. Ik ben afgevallen, eigenlijk om zo scherper en fitter in de finale van alle koersen te staan, maar ik blijk daardoor ook veel beter te kunnen klimmen.”

Bol vertelt over zijn optreden in de Vuelta, de tijdelijke belangstelling van andere teams en zijn jaren bij De Rijke. 

Link op Blendle

Of koop Cycling.be met ook interviews met Joris Nieuwenhuis, Sanne Cant, Dylan Teuns en Julien Vermote in de betere kiosk in Nederland. En natuurlijk de MTB-special die deze maand is toegevoegd.Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl