Kijk ook eens op

Volg onsHofland wint Famenne Ardenne Classic

Woensdag 11 oktober 2017

Elite men - Moreno Hofland heeft de Belgische eendagswedstrijd Famenne Ardenne Classic gewonnen. De Nederlander van Lotto-Soudal toonde zich de snelste van een eerste peloton.

Lotto-Soudal kreeg daarmee loon naar werken, want men stuurde aan op een sprint. Zo werd een aanval van Taco van der Hoorn (Roompot-Nederlandse Loterij) teniet gedaan.

Het was de eerste seizoenszege voor de Brabander, die wel op het podium stond van de Veenendaal Veenendaal Classic en het EK in Herning.

Van der Hoorn werd in de sprint overigens nog negende.

Moreno Hofland: "Ik ben super blij met deze overwinning, ik heb daar bijna twee jaar op moeten wachten dus het maakt de winst nog een beetje meer speciaal. Wij wisten vanmorgen dat de koers moeilijk te controleren zou zijn en dat iedereen naar ons zou kijken. Na de start reed een vrij kleine groep weg en wij hebben de controle genomen. De eerste honderd kilometer heeft Sean De Bie alleen aan de kop van het peloton gewerkt. Daarna hebben we een beetje gewacht om te zien hoe de andere ploegen zouden koersen. We verwachtten dat Wanty iets zou proberen want zij hadden een sterke ploeg vandaag. Toen Martin, Meurisse en Budding in de voorlaatste ronde aanvielen heeft de ploeg goed gecontroleerd en Sander Armée en Maxime Monfort hebben de kloof dicht gereden. Wij hadden afgesproken dat ik de sprint zou doen als ik nog bij de eerste groep zou zijn op de top van de laatste beklimming. In de finale werd er nog aangevallen maar onze ploeg was sterk en daarom was een sprint onvermijdelijk. Tosh Van der Sande heeft mij afgezet op 200 meter van de meet. De aankomst lag een beetje bergop en ik ben blij dat ik het heb kunnen afmaken. Het is zeker een overwinning van de hele ploeg vandaag."

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl