Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Koga Cycling Team wil binnen twee jaar stap maken

Zaterdag 02 maart 2013

Elite men - Nadat de Rijke-Shanks begin dit jaar al liet weten de stap naar pro continentaal niveau te willen maken per 2014, klonken er ook bij de ploegpresentatie van het Koga Cycling Team deze week ambitieuze woorden. Manager Ton Welling denkt over een promotie per 2015.

Welling maakte deze winter een rondje langs de sponsors en hoorde daar positieve signalen over de plannen op een hoger niveau te gaan acteren. Ook hoofdsponsor Koga is enthousiast, maar de fietsproducent liet wel weten zelf niet de kar te gaan trekken. Wel wil men, zoals in de beginfase van de profformatie Skil-Shimano, graag de fietsen blijven leveren en een extra duit in het zakje doen.

Twee miljoen euro
Welling:  “Dat betekent dus dat ik op zoek moet naar een sponsor van circa twee miljoen euro. Een moeilijke opdracht, maar niet een onmogelijke. Er zijn nog altijd bedrijven met geld. Wij moeten als team stappen blijven maken, laten zien dat we er klaar voor zijn. Vanuit onze basis – de combinatie van weg en baan – moeten we vaker in de internationale wedstrijden mee gaan doen. Met als belangrijk speerpunt Wim Stroetinga, die erop gebrand is weer te vlammen in 2013. Volgend seizoen moeten we als team sportief al voldoen aan pro continentaal niveau, het jaar daarop zou ik de stap ook echt willen zetten.’’ 

Buchli
Welling spreekt op dit moment met Matthijs Buchli om deze sprinter – op het WK in Minsk goed voor brons op de keirin – in te lijven. “Om zich naast onze sprinter Teun Mulder te ontwikkelen om het stokje op termijn over te kunnen nemen.”



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl