Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boels-Dolmans compleet met komst Schneider

Donderdag 19 oktober 2017

Women - Het Boels-Dolmans Cycling Team heeft zich voor 2018 versterkt met Skylar Schneider. Deze 19-jarige Amerikaanse maakt de selectie van Danny Stam voor 2018 compleet. Schneider won in 2016 zilver op het wereldkampioenschap op de weg in Doha (Qatar) en greep op de tijdrit daar maar net naast een medaille met een vierde plaats. Dit seizoen imponeerde ze door als eerstejaars elite-renster een rit te winnen in de hoog aangeschreven Duitse etappekoers Thüringen Rundfahrt. 

 Ploegleider Danny Stam is blij met de komst van Schneider. "Skylar is dit seizoen als één van de weinige jonge rensters in staat gebleken om de overstap van de junior- naar de elite-vrouwen goed te verteren, wat ze bewees met een aantal korte klasseringen en vooral met de ritzege in Thüringen. Ik ben blij dat we dit talent aan onze selectie konden toevoegen. Schneider mag zich het komende jaar door ontwikkelen in een groep met sterke rensters en kan voor ons een troef zijn in de massasprints.." Stam kon Schneider toevoegen aan de ploeg omdat de Poolse Kasia Pawlowska aangaf op een ander niveau te willen acteren. Haar doorlopende contract werd daarom met wederzijds goedvinden ontbonden.

 Met de komst van Shneider en de recente contractverlenging van Nikki Brammeier is het Boels-Dolmans Cycling Team voor 2018 compleet. De ploeg bestaat verder uit olympisch kampioene Anna van der Breggen, wereldkampioene Chantal Blaak, Amy Pieters, Jip van den Bos (Ned), Lizzie Deignan (Gbr), Megan Guarnier (USA), Amalie Dideriksen (Den), Karol-Ann Canuel (Can) en Christine Majerus (Lux).

Schneider zelf is erg opgetogen over de kans die ze krijgt bij het team dat nummer één staat in de UCI-ploegenranking. "Mijn wielerwinter is voorbij gevlogen, maar ik ben nog nooit zo gemotiveerd weer op de fiets geklommen om te gaan trainen met zoveel nieuwe doelen en wedstrijden in het vooruitzicht. Er wachten mij veel nieuwe uitdagingen dit jaar en ik begin daaraan met een zeer positieve instelling. De afgelopen twee jaar verkeerde ik in de gelukkige omstandigheid dat ik in Europa mocht koersen met de Amerikaanse selectie. Ik ben dol op het wielrennen op het Europese continent en kijk er naar uit om daar in 2018 nog meer koersen te gaan rijden. 2018 gaat mijn eerste jaar in de Women's WorldTour worden en ik heb daarbij het voorrecht dat ik kan leren van sterke ploeggenotes en een ervaren ploegleiding. Mijn doelen zijn om zo veel mogelijk te leren en de best mogelijke ploeggenote te zijn voor deze rensters die ik bewonder. Mijn individuele doelen liggen vooral bij de kampioenschappen voor beloften-vrouwen (-23)."

Foto: © Sporfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl