Van Vleuten grijpt net naast medailles op EK

Vrijdag 20 oktober 2017

Women - Annemiek van Vleuten heeft net naast de medailles gegrepen op de individuele achtervolging op het Europees Kampioenschap op de baan in Berlijn. De Italiaanse Silvia Valsecci won ten koste van de Gelderse het brons in deze kleine finale.

Van Vleuten was derde geworden in de kwalificatie. 

Van Vleuten is sinds dit jaar op de baan aan het trainen om te kijken of ze eventueel in de toekomst om de prijzen mee kan doen op dit onderdeel. Na de wereldbekerwedstrijd in Pruskow van volgende maand neemt de Gelderse samen met bondscoach Peter Schep de beslissing of ze ook het WK in Apeldoorn gaat rijden (28 februari - 4 maart 2018). 

Van Vleuten zelf was ook positief over de ervaring. “Mensen zeggen tegen me dat het jammer is van die gemiste medaille, maar met dat eremetaal ben ik eigenlijk helemaal niet bezig geweest hier. Het was een nuttige ervaring om twee keer uit te komen op dit nummer op het EK, waarbij ik mezelf verraste door een tijd van 3.33 te realiseren in de kwalificatie. Het optreden biedt bovendien veel aanknopingspunten om mezelf op dit onderdeel te verbeteren. De eerste wedstrijd was technisch gezien niet perfect en daarom was ik erop gebrand om in de kleine finale een betere prestatie te leveren. Maar toen was de energie toch enigszins op. Ook dat was weer een leerzame ervaring.”

Foto: © Arne Mill - frontalvision.com

 

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl