Organisator Gelderland werpt handdoek

Dinsdag 31 oktober 2017

Women - De Ronde van Gelderland prijkt op geen enkele kalender voor 2018 en navraag bij organisator Jurry Hulzebos leert dat er inderdaad geen wedstrijd plaats zal vinden onder deze naam in 2018.

Hulzebos is teleurgesteld in alle meewerkende partijen, want voelt zich niet gesteund door zijn eigen wielervereniging De Adelaar - waar een crisis in de afdeling wegwielrennen gaande is - de KNWU en de gemeente. 

De Ronde van Gelderland was van oorsprong een wedstrijd voor elite-mannen, maar in 2003 kregen de vrouwen ruim baan. Die eerste editie werd gewonnen door Yvonne Brunen.  Daarna kreeg de wedstrijd namen als die van Leontien van Moorsel, Marianne Vos, Ina-Yoko Teutenberg en Kirsten Wild op de erelijst. De wedstrijd maakte deel uit van de KNWU Centric Topcompetitie. In 2017 werd de wedstrijd georganiseerd in het kader van de Centric Clubcompetitie en werd geëxperimenteerd met een internationale juniorenklassieker. Hulzebos staat er open voor dat een ander de organisatie in de toekomst over neemt, maar waarschuwt dat hij weinig medewerking heeft ondervonden de afgelopen jaren.

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl