Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Froome slaat toe op Mont Ventoux

Zondag 14 juli 2013

Elite men - Voor de etappe naar de Mont Ventoux werd er door de wielervolgers getwijfeld aan gele trui drager Chistopher Froome. Op de top van de kale berg in de Vaucluse werden alle vragen beantwoord. 

Zesenveertig jaar en 1 dag na de dramatische etappe met Tom Simpson was Chris Froome op de Ventoux de sterkste. Op een kleine zeven kilometer van de aankomst ging de gele trui drager opzoek naar de Columbiaan Nairo Quintana die als tweede eindigde. 
Bauke Mollema (8e) moest op de Ventoux 1.46 toegeven op Froome. De tweede man in het algemeen klassement kende vandaag een mindere dag en verloor zes seconden op directe concurrent Alberto Contador. 
“Ik weet niet of ik ooit zo diep ben gegaan. De laatste tien kilometers waren echt heel zwaar. Laurens was goed en heeft heel veel op kop gereden. Dat was super. Op het eind vielen er nog wat kleine gaatjes, maar uiteindelijk sta ik nog steeds tweede. Het moest van ver komen; ik moest af en toe volle bak geven om in het wiel te blijven, maar als je goed in het klassement staat kun je veel hebben, denk ik.” vertelde Mollema na de finish. Laurens Ten Dam was de superknecht voor Mollema vandaag maar vond het jammer dat hij Froome op het beslissende moment niet kon volgen. 

 

foto (c) Sportfoto.nl/George Deswijzen 

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl