Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Pavé komt met opleidingsploeg junior-vrouwen

Woensdag 08 november 2017

Women - De Stichting Pavé uit Breda komt met een Development Team voor junior-vrouwen in 2018: APB Junior Women Development Team. Initiatiefnemer Servais Knaven wil op termijn ook een beloftenploeg voor vrouwen uit de grond stampen. Van hieruit moeten rensters begeleid worden naar het WorldTour-niveau.

"De reden dat we het project opstarten is er één vanuit passie en hart voor de wielersport. In de top van het vrouwenwielrennen gaat alles enorm goed. We baden in Nederland wat dat betreft in weelde. Maar niets is echter miner waar. De meiden die nu aan de top zijn, kunnen een goede boterham verdienen, waardoor ze veel langer blijven koersen. Tevens stijgt het niveau en worden wedstrijden almaar langer. In de top van het gebouw wordt dus gebouwd en vernieuwd. Daaronder, vanuit de basis, gebeurt er echter niets. Na hun 18e jaar worden rensters voor de leeuwen gegooid. Ze staan meteen aan de start met Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten "laat de stichting weten.

Rensters: Rozemarijn Ammerlaan (foto), Cathalijne Hoolwerf, Britt Knaven, Sylvie Swinkels, Ingrit Verhoeff en Rosalie van der Wolf. Ploegleider is Kelvin Dekker.

Foto: © Sportfoto

 

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl