Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

NK Teamsprint: goud voor Beat Cycling Club

Zondag 19 november 2017

Track - De Nederlandse titel op de teamsprint bij de mannen is gewonnen door Beat Cycling Club. In Omnisport bleef het drietal met Theo Bos, Matthijs Buchli en Roy van den Berg een drietal sterke concurrenten voor. Jeffrey Hoogland, Nils van 't Hoenderdaal en Harrie Lavreysen werden tweede. Beat reed als het snelst in de kwalificatie..

De Nederlandse titel op de teamsprint bij de vrouwen werd daarvoor veroverd door Elis Ligtlee, Kyra Lamberink en Wietske Bloemhof .

Met aanmerkelijk verschil verwezen Lamberink en Ligtlee Steffie van der Peet en Hetty van de Wouw naar het zilver. Brons was voor Laurine van Riessen en Imke Brommer. Voor Ligtlee was het een bijzondere nationale titel. "Ik had niet op het goud gerekend, maar het was heel aangenaam om na mijn goede sprintkwalificatie bij de wereldbekerwedstrijd in Manchester opnieuw enkele ronden van hoog niveau te rijden. Wedstrijdritme is heel welkom na mijn lange blessureleed na de Olympische Spelen van Rio."

Bij de mannen waren de drie snelle mannen van Beat uiteraard content met de uitkomst. Roy van den Berg legde een basis met zijn snelle starttijden op de Nederlandse thuisbaan in Apeldoorn. "Ik was zoekende naar deze vorm. Een nieuwe startpositie en een goede focus zorgen dat ik hier heel snel wist te starten. Theo Bos en Matthijs Buchli wisten de lijn vervolgens prachtig door te trekken. Voor ons als nieuw team is het natuurlijk heel bijzonder dat we hier een prijs weten te winnen en zeker op dit teamonderdeel. Dit deden we samen.

Laurine van Riessen en Imke Brommer legden beslag op het brons.

Brons bij de mannen ging naar Cesar/Zuidema/Van de Wijst.

 Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl