Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Koedooder en Mos assistent-koersdirecteur Drenthe

Woensdag 22 november 2017

Women - De voormalig topwielrensters Vera Koedooder en Christine Mos zijn op een bijeenkomst van de organisatie van de Ronde van Drenthe uitgeroepen tot assistent-koersdirecteur van deze wielerwedstrijd voor mannen én vrouwen.

Het is de bedoeling dat Mos en Koedooder mee gaan lopen met de huidige koersdirecteuren Jan Nijmeijer en Neelie Schouten om te kijken wat er allemaal bij deze functie kijken komt en eventueel op termijn het stokje van de twee over te nemen. Beide rensters lieten weten eerst inzicht te willen in de werkzaamheden voordat ze daar een besluit over kunnen nemen. Op dit moment is nog geen van de twee al gekoppeld aan de bestaande koersdirecteuren, waarbij Schouten de mannen- en Nijmeijer de vrouwenwedstrijd bestiert. 

Femmy van Issum is blij met de komst van het tweetal. "Het zijn jonge vrouwen die weten wat de sport inhoudt, maar nog niet de ins en outs weten van de organisatorische kant. Het is belangrijk om ook deze generatie te betrekken bij onze wedstrijd om de toekomst te waarborgen." 

Vera Koedooder stopte eind 2016 met fietsen, nadat ze bij onder meer DSB, Sengers, Bigla en Parkhotel Valkenburg reed. Christine Mos kneep eind 2008 al in de remmen nadat ze uit was gekomen voor Hartol-Farm Frites, DSB Bank en Therme Skincare.

Foto: © Sportfoto Vera Koedooder (midden) in actie in de Ronde van Drenthe



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl