Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Engels: ‘Juist vandaag moeten de sprinters opletten’

Dinsdag 16 juli 2013

Elite men - Dankzij drie etappezeges van Marcel Kittel spreekt ploegleider Addy Engels over een ongelofelijk mooie Tour. Zondag is normaal gezien de laatste kans voor de sprinters. “Er kan nog wat extra slagroom op de toch al overheerlijke taart. Maar dan moeten we wel overleven.”

Vandaag trekt het peloton naar Gap, over een parcours wat geen enkele meter vlak is. Bovendien krijgen de renners twee beklimmingen van tweede categorie te verwerken. “Dit soort etappes zijn extra gevaarlijk. Nu probeert namelijk iedereen zolang mogelijk aan te haken.  Bij de extreem zware etappes is dat anders. Dan wordt er al snel een bus gevormd.“

“Als je nu als eerste lost, kun je serieus in de problemen komen. En we weten dat Marcel bij de mindere klimmers van het peloton behoort. Al is hij in de Pyreneeën nooit echt in de problemen geweest.”

Morgen volgt er een tijdrit en donderdag volgt de etappe waarin twee keer de Alpe d’Huez wordt bedwongen. “Alpe d’Huez is voor de renners prima twee keer te doen. Beklimmingen als de Glandon en de Col de la Madeleine zijn bijvoorbeeld een stuk zwaarder. En wat betreft de afdaling van de Col de Sarenne? Ik heb geen idee of die gevaarlijk is. Ik ken die afdaling namelijk niet", aldus de ploegleider.

Foto (c) Sportfoto.



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl