Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Droomstart voor Van Baarle in Ster van Zwolle

Zaterdag 02 maart 2013

Elite men - Dylan van Baarle heeft zijn profambities kracht bij gezet door direct de Ster van Zwolle op zijn naam te schrijven. De renner van het Rabobank Development Team bleef in de straten van Zwolle Marco Brus (tweede) en Elmar Reinders (derde) voor. Zij maakten deel uit van een kopgroep van zeven die net het peloton voor wist te blijven.

Van Baarle - die vorige week nog door de kou werd bevangen in de Beverbeek Classic - ontsnapte op 35 kilometer in de omgeving van IJsselmuiden - samen met de Deen Mads Wuertz Schmidt (Cult Energy) uit het peloton. Vijf man wisten de aansluiting te maken: Marco Brus (Babydump), Peter Schulting (Parkhotel Valkenburg), Elmar Reinders (Metec/de meest strijdlustige renner van de dag), Rens te Stroet (Team Piels) en Remco Broers (Vorarlberg). De zeven gingen een zwaar gevecht aan om voor te blijven op het peloton, waar met name Koga werkte om Robin Chaigneau opnieuw naar de zege te loodsen. In Zwolle hielden de koplopers net genoeg voorsprong over om voor de winst te sprinten. 

Vertrouwen
"Dit is een droomstart voor mijn seizoen'', glunderde Van Baarle net na de finish. "Het was mijn doel om een stabiel seizoen op hoog niveau af te leveren en dan is het lekker dat je zo beginnen kunt. In de Beverbeek Classic was ik vorige week net even wat minder goed in de kou, maar dit geeft mij weer vertrouwen. Natuurlijk hoop ik later dit seizoen opnieuw sterk te zijn in Olympia's Tour, waar ik vorig jaar won, in de Ronde van Normandië en op de Nederlandse Kampioenschappen. Ik wil graag prof worden aan het einde van het seizoen en dan moet je jezelf tonen. Vorig jaar was ik nog niet klaar voor een stap hoger, nu hoop ik die stap wel te kunnen maken.''

Foto (c): Sportfoto

Ster van Zwolle:

1. Dylan van Baarle (Rabobank DT), 2. Marco Brus (Babydump CT), 3. Elmar Reinders (Metec), 4. Jeff Vermeulen (Metec), 5.Daniel McLay (Gbr/Lotto-Belisol), 6. Maarten van Trijp (Rabobank DT), 7. Mads Wuertz Schmidt (Den/Cult Energy), 8. Peter Schulting (Parkhotel Valkenburg), 9. Johim Ariesen (Team Piels), 10. Tino Thomel (Dui/NSP Ghost)

Lees het interview dat CyclingOnline.nl vorige week had met Dylan van Baarle >>Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl