Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boels Ladies Tour eindigt met tijdrit

Vrijdag 15 december 2017

Women - De Boels Ladies Tour eindigt in 2018 met een individuele tijdrit in Roosendaal. De Brabantse gemeente was ook dit jaar decor van een rit tegen de klok, maar herbergt komend jaar dus de allesbeslissende slotetappe van de enige Nederlandse etappekoers in de UCI Women's WorldTour.

In 2017 won de latere wereldkampioene Annemiek van Vleuten een tijdrit over 16,9 kilometer in Roosendaal. Ze bleef Europees kampioene tijdrijden Ellen van Dijk vier seconden voor en legde er de basis voor haar latere eindzege.

Wethouder Toine Theunis van Roosendaal is verheugd de internationale wereldtop bij de vrouwen te mogen begroeten op zondag 2 september. "We zijn blij dat we de finale van de Boels Ladies Tour naar Roosendaal kunnen halen. De Stad Roosendaal bestaat in 2018 750 jaar en we waren op zoek naar een groot evenement om dit heuglijke feit te kunnen vieren. Voor ons was een etappe op de zondag een grote wens zodat we ondernemers minder belasten en er geen woon-werkverkeer is, zodat alle mogelijke partijen minder overlast ervaren. Een combinatie met de kermis zorgt ervoor dat we er een mooi evenement van kunnen maken voor onze inwoners en hopelijk ook veel gasten in onze gemeente mogen begroeten."

Phile Poppe meldt namens de lokale organisatie dat de start en finish op de Kade zullen zijn en dat het parcours nagenoeg gelijk is aan dat van dit jaar "De kermisronde verplaatsen we ook naar deze zondag zodat we er een mooi wielerfeest van kunnen maken." De organisatie van de Boels Ladies Tour zocht na de finale in Limburg van dit jaar na een andere afsluiter. In de rit tegen de klok kunnen de wereldtoppers op de tijdritdiscipline nog eens alles in het werk stellen om de eerder ontstane tijdsverschillen te verdedigen of juist weg te poetsen. Koersdirecteur Thijs Rondhuis: "Het is mooi dat we de Boels Ladies Tour in 2018 kunnen afsluiten met een individuele tijdrit. Door deze etappe op de laatste dag te plaatsen hopen we op een open koers in de eerste dagen. Op deze manier valt de beslissing ook echt op de slotdag. Op deze manier proberen we het evenement nog spannender en attractiever te maken."

Foto: © Sportfoto

 

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl