Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

2 maanden schorsing Eenkhoorn en Tolhoek

Maandag 18 december 2017

Elite men - Pascal Eenkhoorn en Antwan Tolhoek zijn door LottoNL-Jumbo voor twee maanden geschorst. Van de Spanjaard Lobato wordt afscheid genomen.

De schorsing geldt voor voor alle teamactiviteiten, zoals teampresentatie, trainingskamp en deelname aan wedstrijden.

Het drietal had buiten medeweten van de ploegleiding en de medische staf (niet-dopinggeduide) slaapmedicatie gebruikt, die noch door het team was verstrekt, noch door het team wordt voorgeschreven. "Dat is een ernstige, onacceptabele overtreding van de contractueel vastgelegde huisregels" laat het team weten. "Bij het vaststellen van de maatregelen zijn alle juridische en persoonlijke aspecten meegewogen, alsmede de grote impact die het voorval heeft gehad op de ploeg. Daarnaast is medebepalend geweest wie in Sant Feliu de Guíxols welke medicatie in bezit had en hoe daarmee is omgegaan. Geen van de renners handelde in strijd met UCI of Wada-regels.

Het team draagt verantwoordelijkheid voor de gezondheid van de renners en experimenten die de gezondheid in gevaar brengen, worden niet geaccepteerd. In het kader van de talentontwikkeling die Team LottoNL-Jumbo voorstaat, wordt Tolhoek en Eenkhoorn de hand gereikt om zich te ontplooien tot een voorbeeldig beroepswielrenner."

Foto: © Sportfoto Pascal EenkhoornEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl