Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Slappendel lanceert vakbond wielrensters

Dinsdag 19 december 2017

Women - Voormalig Nederlands kampioene op de weg Iris Slappendel is één van de drijvende krachten achter een nieuw initiatief: een wielervakbond voor vrouwen. Deze gaat The Alliance heten.

De voormalig topwielrenster van onder anderen Rabo-Liv, Flexpoint en United Healthcare vindt dat de bestaande vakbonden de rechten van het vrouwenpeloton niet voldoende kunnen waarborgen. "We werken samen met de internationale wielerbond UCI en de UCI-geregistreerde vrouwenploegen om een eerste vertegenwoordiging te krijgen voor vrouwenteams in het internationale wielrennen" zegt Slappendel. "The Alliance is er om rensters te vertegenwoordigen en beschermen en om gerechtigheid en gelijkwaardigheid af te dwingen, maar ook om geschillen op te lossen."

De beweging werd opgezet nadat uit onderzoek bleek dat veel rensters behoefte hebben aan een dergelijke bescherming. Hulp kan worden geboden bij het aangaan van contracten, loongeschillen en veiligheid van de rensters.

Uit dit onderzoek bleek ook dat bijna de helft van de 200 rensters die reageerden nog geen 5000 euro verdient op jaarbasis. 17,5 procent verdient zelfs helemaal niets met het bedrijven van hun sport. Het gaat om rensters uit UCI-teams.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl