Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Vleuten pakt overwinning in Thueringen Rundfahrt

Woensdag 17 juli 2013

Women - Annemiek van Vleuten was er de laatste dagen dicht bij en vandaag in Schleiz was het raak. Na een derde en  vierde plaats, toonde ze zich vandaag de sterkste in de sprint.  Emma Johansson en Valentina Scandolara kwamen als tweede en derde over de meet.

Het verhaal van de etappe was dat de Oostenrijkse Andrea Grauss die ruim 80 kilometer solo reed en maximaal 7 minuten voorsprong kreeg. De Orica-Greenedge ploeg van leidster Emma Johansson nam haar verantwoordelijkheid en reed het gat naar de leidster dicht. 

Een zware finale waarin Rabobank-Liv en Wiggle-Honda ombeurten in de aanval gingen. In volle finale ging nationaal kampioene Lucinda Brand nog in de aanval. Deze aanval werd gepareerd door Emma Johannson en Valentina Scandolara. "Op driehonderd meter van de streep kon ik aansluiten bij de leidsters en ging vanuit de laatste bocht vol aan en reed zo naar de overwinning" meldde van Vleuten. 

In het klassement blijft de Zweedse Emma Johansson leidster. Van Vleuten blijft tweede in het klassement. Anna van der Breggen (Sengers) draagt in de tijdrit morgen rond Gera de witte jongerentrui. 

 

Foto (C).Sportfoto.nl Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl