Van Dijk twee in tijdrit Thueringen

Donderdag 18 juli 2013

Women - Ellen van Dijk is donderdagavond tweede geworden in de individuele tijdrit van de Thüringen Rundfahrt. De Nederlands kampioene tijdrijden, dit jaar al goed voor vijf overwinningen in een tijdrit op zes deelnames, was rond Gera niet opgewassen tegen de Australische Shara Gillow (Orica-Ais). Zij wist het 21 kilometer lange parcours in 28.52 minuten af te leggen. Van Dijk deed er 29.27 minuten over.

Emma Johansson behield de leiding in het algemeen klassement door beslag te leggen op de derde plaats in de tijdrit. Haar eerste achtervolger in dat klassement was Annemiek van Vleuten, maar de winnares van de derde etappe viel wel weg uit de top. Van Vleuten kampt met een beenblessure, waardoor ze in etappekoersen steeds wat minder kracht kan leveren en dat was in de tijdrit te zien. Ze leverde drie minuten in op Gillow en eindigde in de middenmoot.

Voor Loes Gunnewijk, net als Gillow en Johansson rijdend voor Orica-Ais, verliep het slot van de tijdrit teleurstellend. De Nederlandse moest drie kilometer voor de finish van fiets wisselen en verloor daardoor kostbare tijd. Ze eindigde uiteindelijk als twaalfde. Anna van der Breggen eindigde wel in de top tien. Met haar zevende plaats verstevigde ze haar leidende positie in het jongerenklassement. In het algemeen klassement bezet Van der Breggen de zesde plaats, Van Dijk staat achtste.Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl