Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Scheldeprijs 125 kilometer door Nederland

Woensdag 24 januari 2018

Elite men - In Terneuzen hebben Flanders Classics en De Schotense Wielerclub het parcours van de Scheldeprijs 2018 voorgesteld.

Na de start in Terneuzen trekken de renners door Zeeland via Middelburg, Veere en Goes richting Schoten, waar vastgehouden wordt aan de drie lokale rondes.   

Dat de Scheldeprijs vanaf 2018 over de grens naar de Nederlandse provincie Zeeland trekt en dat de start zal worden gegeven in Terneuzen, werd eerder al bekend gemaakt. Daarmee trekt één van ’s werelds oudste wedstrijden, die al georganiseerd wordt sinds 1907, over de landsgrenzen heen en wordt het een van de enige grensoverschrijdende eendagsklassiekers ter wereld.  “Het unieke wielerdecor van Terneuzen en de provincie Zeeland vormen de perfect aanloop richting Antwerpen en Schoten”, verklaart voorzitter Piet de Smet van de Scheldeprijs de keuze voor de Nederlandse stad. “We willen onze koers bovendien zo aantrekkelijk mogelijk maken voor een internationaal wielerpubliek. Door over de landsgrenzen heen te trekken, als één van de enigen op de internationale wielerkalender, denk ik dat Flanders Classics en de Schotense Wielerclub v.z.w. samen die aantrekkingskracht voor het buitenland bewerkstelligd hebben.”

Ook in Zeeland reageren ze erg enthousiast op het nieuws dat hun stad zal dienen als startplaats van een internationale wielerklassieker. “Net als in België leeft het wielrennen in Nederland enorm”, vertelt burgemeester van Terneuzen, Jan Lonink. “We zijn dan ook trots dat een wielerklassieker met naam en faam zal starten in onze stad.” 

Nadat het startschot in Terneuzen is gegeven,  duiken de renners de Westerscheldetunnel in richting Middelburg. Nadien laveert het peloton tussen Ooster- en Westerschelde richting België. Vanuit Middelburg trekken de renners achtereenvolgens via Veere, Goes, Wemeldinge en Yerseke naar Ossendrecht. Vanuit Ossendrecht gaat het naar Putte, waar de renners na 125 km op Nederlands grondgebied de grens met België oversteken. Via Putte en Stabroek komt het peloton op grondgebied Antwerpen terecht. Van Ekeren en Merksem gaat het richting Schoten, waar de renners net als de voorbije jaren drie lokale ronden afwerken alvorens te kunnen sprinten voor de podiumplaatsen.

 

 

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl