Koster tiende in Cadel Evans Road Race

Zaterdag 27 januari 2018

Women - Aanvallen van onder andere Annemiek van Vleuten (Mitchelton-Scott) en Sabrina Stultiens (Waowdeals) ten spijt, werd de Cadel Evans Great Ocean Road Race voor vrouwen een sprint. Die werd gewonnen door Chloe Hosking.

Anouska Koster rolde als tiende over de meet.

Sabrina Stultiens viel aan op de pittige klim. Er waren maar weinig rensters die antwoord hadden op het machtsvertoon. Enkel Katrin Garfoot en Annemiek van Vleuten wisten aan te pikken. Samen reden ze weg. 

Op 7 kilometer van de eindstreep draaide Stultiens andermaal de gashendels open. Ze reed weg bij haar medevluchters en verdedigde in het slotstuk een minieme voorsprong ten opzichte van Garfoot, Van Vleuten en het achtervolgende peloton. Daarin hadden de sprintersploegen de handen ineengeslagen.

In de laatste kilometer werd de Limburgse alsnog ingerekend. Anouska Koster zat in het uitgedunde pak en mocht meesprinten om de zege. “Zij zat er echt heel goed bij, maar in de sprint deed zich een valpartij voor. Daardoor werd ze jammer genoeg gehinderd”, zegt ploegleider Jeroen Blijlevens van Waowdeals.

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl