Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hutchinson tubeless, betrouwbaarheid en comfort voorop

Dinsdag 30 januari 2018

Products - Vorig jaar testte ik voor het eerst een stel Hutchinson, de Fusion5 Eleven STORM om precies te zijn. Het was een aangename kennismaking met deze oeroude Franse bandenmaker. Ruim 3500 kilometer later liggen deze set nog steeds om mijn wielen en ga ik onbevreesd de weg op, in het vertrouwen dat ik, ondanks de meest beroerde wegen en weersomstandigheden, veilig thuis kom. Dat ik in het laatste jaar twee keer lek reed valt niet te wijten aan de banden maar aan mijzelf. Met een voorliefde voor slechte wegen denk ik van tijd tot tijd in het Duitse grensgebied wel eens een stukje ongestraft onverhard af te snijden. Met een noodgang over zo'n pad scheuren doet de mens tenslotte leven. Maar het met 35 in het uur stuiteren over een stuk half ingegraven steen loopt voor geen enkele band goed af.

De laatste tijd krijg ik dan steeds vaker te horen waarom ik toch anno 2018 nog zo loop te klooien met binnen- en buitenbandjes. Tubeless, dat is het helemaal! Nooit meer lek rijden! De aanbieding van Hutchinson om hun Fusion 5 Road Tubeless Ready te proberen komt dus op het juiste moment. Uiteindelijk besluit ik de banden niet zelf te testen, maar dat over te laten aan de bekende Amerikaanse wielerkunstenaar Michael Valenti. Wie kan beter oordelen over deze banden dan deze vriendelijke Amerikaan die al bijna zijn hele leven op tubes en tubeless rijdt? 

En dus gaat het pakket opnieuw op de post, bestemming Chicago, USA. De omstandigheden daar zijn perfect om een set banden te testen aldus Mike en hij gaat meteen aan de slag. Na een stevige testperiode is het dan zover, in de mail een verslag met een prachtige tekening. Het verslag is kort en bondig en heeft geen vertaling nodig, de boodschap is duidelijk:

 "I’ve been riding the Hutchinson Tubeless TORO CX tires for over a year and love them — so I was very excited to try the Hutchinson Tubeless Fusion 5. Loved them! Hard to put on, but all tubeless are until you break them in. Very comfortable ride running on 85psi tire pressure. Great cornering and rolling speed. I think I’ll keep them on for a while, maybe even ride them in France but I’d need a size 700x28 for even more comfort carrying a loaded backpack." 

De 245 gram zware Fusion 5 Road Tubeless Ready wordt als compleet pakket geleverd. Velglint, ventielen, afdichtmiddel en een Convert' air kit, een set om niet-tubelessvelgen geschikt te maken voor het monteren van de banden. Vooral dat laatste is een mooie aanwinst voor de renner die geen extra setje tubelesswielen heeft staan maar ze wel wil proberen. Met het lint en afdichtmiddel tover je je gewone velg om tot een geschikt platform voor het binnenbandloos rijden. Het rolvlak is voorzien van de bekende ElevenSTORM samenstelling (een mix van 105 materialen) met een Kevlar laag en staat garant voor vele kilometers lekvrij fietsplezier. Twee jaar onderzoek met meer dan 125.000 kilometer op de testbank en 35.000 kilometer op de fiets leverden uiteindelijk de perfecte allround band band op. De richtprijs voor een set banden is 119 euro. 

Tekening Michael Valenti

Meer: http://www.hutchinsontires.com/en/home en michaelvalenti.com

 Eerder...

Products Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl