Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boels-Dolmans wil wereldtitel ploegentijdrit terug

Woensdag 31 januari 2018

Women - Veel te wensen viel er niet eind 2017 bij Boels-Dolmans na een superseizoen waarin Anna van der Breggen de Ardennenklassiekers en de Giro won en Chantal Blaak de wereldtitel op de weg opeiste. Wel wil de formatie van Danny Stam de wereldtitel op de ploegentijdrit heroveren eind 2018.

Dat zei Stam op de ploegenpresentatie van het team in Heerlen. Bewust koos de ploeg ervoor om het seizoen niet Down Under te beginnen.  "We willen overal waar we starten rijden om te winnen. We gaan door op die weg. Daarom ook beginnen we ons seizoen gewoon in de Omloop Het Nieuwsblad en zoeken we geen alternatieven na het wegvallen van de Ronde van Qatar. Een goede basis in training leggen, is het fundament onder ons seizoen. Om vervolgens voor de winst te blijven strijden.”

Toch weer imponerend

2016 was een superseizoen, 2017 deed daar niet of nauwelijks voor onder. “De lijst met overwinningen vond ik toch weer imponerend. We hebben vorig jaar weer meegedaan voor de zeges. Als er niet werd gewonnen, waren er vaak podiumplaatsen in de belangrijke koersen. Het hoort ook bij topsport, dat je soms net naast de winst grijpt. Met Anna van der Breggen en Lizzie Deignan hadden we ervoor gekozen om toe te leven naar de Ardennen-klassiekers, waardoor ze iets later in vorm waren. Dat zijn rensters die anders ook in de Omloop Het Nieuwsblad voor de zege kunnen rijden. Maar ook voor de eerste wedstrijden op de kalender hebben we rensters in huis die kunnen winnen, wellicht komt dat er in 2018 wel uit.  De Ronde van Vlaanderen is voor ons een belangrijke koers om te willen winnen, maar dat geldt natuurlijk ook voor de Ardennen-klassiekers, die zich allen in de buurt van de hoofdzetels van onze hoofdsponsors afspelen. Het voorjaar is samen met de WK Ploegentijdrit wel ons grote doel van dit jaar. Vorig jaar verloren we helaas de wereldtitel op dit onderdeel, dat zouden we graag in 2018 weer rechtzetten. "

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl