Kijk ook eens op

Volg onsGroenewegen is tiende in derde rit Dubai

Donderdag 08 februari 2018

Elite men - De derde etappe van de Dubai Tour leverde geen tweede zege op voor Dylan Groenewegen. De renner van LottoNL-Jumbo werd tiende. Een tijdstraf kostte hem de leiderstrui.

De dagzege ging naar de Brit Mark Cavendish.

Groenewegen blijft geen leider in deze etappekoers. Hoewel hij aanspraak  zou maken op de koppositie na zijn eerste en tweede plek in de openingsritten, verloor hij de aansluiting met de top van het klassement. De Amsterdammer kreeg namelijk een tijdstraf opgelegd van twintig seconden vanwege het stayeren achter een auto. Wel blijft hij leider in het puntenklassement.

Die tijdstraf werd hem opgelegd omdat de sprinter na een fietswissel achter de ploegleiderswagen terug werd gebracht naar het peloton. Die wissel gebeurde volgens ploegleider Jan Boven precies op het verkeerde moment. “Juist toen het peloton in waaiers trok moesten wij Dylan een nieuwe fiets geven. Dat verliep bovendien niet helemaal vlekkeloos.” 

Groenewegen moest zich daarop terugknokken naar het peloton en deed dat onder meer door achter de ploegleiderswagen uit de wind te blijven. “Dat is een fout van ons en daarop krijgen we die tijdstraf opgelegd”, zei Jan Boven die als ploegleider het boetekleed aantrekt. 

 

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl