Marianne Vos mikt op eendagskoersen

Donderdag 08 februari 2018

Women - Marianne Vos zal zich in 2018 nog nadrukkelijker richten op eendagskoersen. De kopvrouw van Waowdeals Pro Cycling - vandaag gepresenteerd op Vlaamse bodem - ziet daar de meeste winstkansen.

Het begin van haar seizoen is voorzien in de Strade Bianche begin maart, precies het moment waar ze vorig jaar ook debuteerde in het nieuwe seizoen. Ze werd toen 17e.“Daarna wil ik een zo volledig mogelijk voorjaar rijden. Ik kijk ernaar uit om weer mee te spelen in de finales van wedstrijden. Mijn kracht ligt toch in dit soort koersen tegenwoordig. Ik houd ervan om de koers te maken, om te koersen om te winnen ook. Dat gaat me in dit soort wedstrijden net wat eenvoudiger af.”

Daarna is het vizier gericht op de nationale en continentale kampioenschappen. Op het EK in Glasgow zal ze als titelverdedigster aantreden. Helemaal afzweren doet ze de etappekoersen niet. "Korte rittenkoersen zoals de vorig jaar door mij gewonnen Ronde van Noorwegen bieden zeker ook kansen. Maar het klassement in de Giro Rosa is geen doel, misschien dat ik wel start, maar dan in dienst van een ploeggenote." 

Foto: © Sportfoto/Oscar de Waele

 
 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl