Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Clubrensters onder KNWU-vlag welkom in Boels Ladies Tour

Woensdag 14 februari 2018

Women - De organisatie van de Boels Ladies Tour geeft de komende editie startgelegenheid aan enkele clubrensters. Deze Nederlandse etappekoers uit de Women's WorldTour vindt plaats van 28 augustus tot en met 2 september.

Waar het de vorige editie niet mogelijk was om clubrensters aan de start te krijgen, biedt de internationale wielerbond UCI deze gelegenheid nu wel door  in alle wedstrijden uit deze topreeks van het vrouwenfietsen  een nationaal team toe te laten uit het organiserende land. 

Organisator Thijs Rondhuis van de Boels Ladies Tour en KNWU-bondscoach Thorwald Veneberg kwamen overeen om invulling te geven aan dit team onder KNWU-vlag. De ploeg zal bestaan uit rensters van Jan van Arckel en rensters van de Noordelijke Wieler Vereniging Groningen (NWVG) en uitkomen in clubkleding. Ook zal de beste clubrenster in de KNWU Topcompetitie op een nog nader te bepalen moment een uitnodiging ontvangen. De begeleiding, logistiek en kosten zullen door Jan van Arckel en de NWVG worden gedeeld. 

Bondscoach Thorwald Veneberg verleent graag zijn medewerking aan dit initiatief. Hij deed dit eerder ook voor de eendaagse Ronde van Drenthe, de andere Nederlandse wedstrijd uit de UCI Women's WorldTour. "Door een team met clubrensters te laten rijden in WorldTour-wedstrijden geven we deze rensters de mogelijkheid zich in de kijker te rijden bij UCI-vrouwenteams. Deelname van clubrensters aan dergelijke wedstrijden is belangrijk voor hun motivatie en zorgt ervoor dat de kloof tussen club- en UCI-niveau verkleind wordt."

Organisator Thijs Rondhuis is blij met de nieuwe mogelijkheid die de UCI biedt en de steun die de KNWU verleent. "We hebben gekozen voor de teams van Jan van Arckel en de NWVG omdat dit de clubteams zijn die het vaakst hebben deelgenomen aan de Ladies Tour. Jan van Arckel is al enkele jaren de beste clubploeg van Nederland en krijgt zo een beloning voor het winnen van de clubcompetitie, de NWVG verleent als club veel steun aan de rittenkoersen Healthy Ageing Tour en Ladies Tour en rijden buiten deze wedstrijden ook mee in wedstrijden als de hoog aangeschreven Thüringen Rundfahrt."

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl