Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vrouwenteam Parkhotel verwacht veel van doorstart

Vrijdag 16 februari 2018

Women - Vandaag werden de vrouwen van Parkhotel Valkenburg voorgesteld op een locatie die voor de hand ligt. Met veel jonge talenten én nieuw elan klonk er veel vertrouwen richting het nieuwe wielerseizoen.

Het afgelopen jaar ging veel zoals het niet moest bij Parkhotel Valkenburg-Destil. Niet voor niets besloot ploegleider Raymond Rol met veel van de bestaande rensters verder te gaan onder een nieuwe paraplu: de stichting Wielertalent in Ontwikkeling. Parkhotel Valkenburg bleef als sponsor behouden en Rol hoopt met het aanstellen van oud-renster Tromp een nieuwe solide basis te leggen onder deze ploeg. De voormalig inwoonster van Coevorden heeft er zin in. “Raymond en ik hadden het al wel vaker gehad over hoe we de toekomst van de ploeg zagen, maar hij verraste me wel met zijn vraag of ik teammanager zou willen worden. Maar ik besloot al snel dat ik daar open voor stond. In de maanden dat ik aan de zijlijn stond, had ik goed kunnen nadenken over mijn toekomst. Ik ben 27 jaar. De weg terug zou niet gemakkelijk geweest zijn en de tijd was sowieso aangebroken om aan de toekomst te denken. Ik heb de studie bedrijfskunde gedaan aan de Radbout Universiteit en kan aan de slag in de wielersport. Die kans besloot ik te grijpen.” 

Tromp – die in 2009 bij Batavus debuteerde in het vrouwelijke profpeloton en er dus negen dienstjaren op heeft zitten als wielrenster – ziet in de doorstart van de ploeg nieuwe kansen voor zichzelf en voor de ploeg.  “Je kunt in een nieuwe situatie toch ook je eigen stempel op een ploeg drukken. Ik heb in mijn loopbaan bij twee heel verschillende soorten teams gereden. In het begin en het eind van mijn loopbaan bij een ploeg die heel laagdrempelig is en waar een gemoedelijke sfeer heerst. Daartussen in reed ik drie seizoenen bij de voorloper van de huidige Sunweb-formatie, waar juist een heel professionele mentaliteit heerst. Ik denk dat de nieuwe ploeg een mix van die twee culturen moet worden. Als je al wat langer mee draait in het team, mag de drempel best wat hoger liggen. Maar we hebben niet voor niets de slogan #pushingdreams gekozen. Jonge rensters moeten de ruimte krijgen om zich zonder al te veel druk te ontwikkelen. Maar de omkadering, de trainingskampen, de hospitality en de logistiek, dat alles mocht best wat professioneler. Niet voor niets legden we met oud-renster Marieke van Wanroij ook een coach vast.” Ook werd met Bart Faes een extra ploegleider gevonden.

Raymond Rol sprak ambities uit voor het Nederlands Kampioenschap op de weg, ook al is de locatie daarvan maar in zeer kleine kring bekend. "Twee jaar terug werden we met Janneke Ensing tweede op Goeree. Dit hele team geeft aan dit jaar voor de overwinning te willen gaan."

foto (c) Sportfoto-Dick Soepenberg



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl