Wiebes hoopt snelle benen te tonen in 2018

Zaterdag 17 februari 2018

Women - Op de ploegpresentatie van Parkhotel Valkenburg stond Lorena Wiebes in de spotlights als één van de belangrijke nieuwkomers van de ploeg.

Wiebes kon in Valkenburg terug kijken op een zeer sterk seizoen bij de junior-vrouwen, waarin ze onder meer de Europese titel greep. Maar ze keek ook met ambitie vooruit. "In principe is 2018 echt een leerjaar, een jaar om te kijken waar ik sta tussen de grote meiden. Het verschil met de junioren is groot, het zal zwaar worden. Maar ik hoop mezelf als sprintster al te tonen, niet in de Women's WorldTour, maar in de wedstrijden net daaronder. Koersen van .2-niveau. Ik hoop bijvoorbeeld me in de Healthy Ageing Tour te laten zien. Het zou heel mooi zijn om in eigen land mooie dingen neer te zetten."

Hoewel ze op de presentatie aangaf dat Peter Sagan haar grote voorbeeld is, ziet ze zichzelf voorlopig nog niet zo allround presteren als de Slowaak doet. "Ik ben vooralsnog vooral een sprinter. Ik hoop mijn sprint steeds meer te verbeteren en me uiteindelijk met de wereldtop te kunnen meten."

Foto: © Sportfoto

Bij de beloften en junioren stonden er ook landgenoten op het eindpodium.Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl