Ilona Hoeksma wil mentor en afmaker zijn

Zondag 18 februari 2018

Women - Ilona Hoeksma werd bij de ploegvoorstelling van Parkhotel Valkenburg als één van de routiniers gepresenteerd. De 26-jarige Friezin wil de jonge garde in haar team zeker aan de hand nemen, maar wil zelf ook presteren in het nieuwe wielerjaar.

Hoeksma leerde zelf ooit het vak bij Parkhotel, zocht een jaar lang het avontuur bij Hitec Products, maar keert nu terug op de oude basis. En komt dan direct in een nieuwe rol. "We hebben  veel guppies in het team van 18, 19 jaar die zijn mij als een renster met veel ervaring in het vrouwenpeloton. Ze noemen me al oma. Het is ook wel weer leuk, je krijgt zo opeens een andere taak in het team,  je kunt je ervaring overdragen."

Verschillende rollen

Toch wil Hoeksma zich niet helemaal wegcijferen in het teambelang. "Het ligt aan de wedstrijden en hoe ik me voel, welke rol ik krijg. Ik ga nog wel steeds in de aanval, de koers mee hard maken, mee doen met het spel. Maar als de kansen een andere kant oprollen en een teamgenoot kan winnen, ga je daar voor rijden.  Zelf zie ik ook kansen genoeg. Ik kan wel goed aankomen en mezelf goed positioneren in de sprint. Daar wil ik een aantal keren echt werk van maken. "

In eigen regio

Dit jaar komt Hoeksma zelfs in eigen regio in actie, met de start van de Healthy Ageing Tour in Heerenveen. "Dat is heel mooi.  We starten bij het Abe Lenstra Stadion, het is echt een thuisparcours. Zo krijgen vrienden en familie de kans het een keer van dichtbij mee te maken. Het is een proloog, dat is niet mijn sterkste onderdeel. Maar ik wil er naar toewerken  en zorgen dat goed mee kan doen. De gehele wedstrijd zelf is een doel voor mij dit jaar. Vlakke koersen zijn mijn ding."

Foto: © Sportfoto

 

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl