Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Arianna Pruisscher kampioene Nieuweling meisjes

Woensdag 24 juli 2013

Women - Arianne Pruisscher hief haar handen reeds fier ten hemel alvorens zij de finishlijn passeerde. De renster uit Nieuw-Dordrecht hield in de massasprint met twee fietslengtes de tot favoriete gebombardeerde Maaike Boogaard en Danouk Bannink achter zich en behaalde daarmee in de Acht van Chaam de nationale titel bij de nieuwelinge-vrouwen binnen.

,,Het was heel zwaar, want er werd in de finale best hard gereden,’’ stelde de enigszins verbaasde Drentse met het binnen halen van de nationale titel voor nieuwelinge-vrouwen. ,,Ik kwam eigenlijk te vroeg op kop, vervolgens als eerste uit de laatste bocht en ben daarop keihard doorgereden. Ik had er totaal geen rekening mee gehouden dat ik kampioen van Nederland zou worden. Dit is mijn eerste nationale titel, dus ben ik hier zeer gelukkig mee en mag ik als eerstejaars nog anderhalf jaar genieten om in deze trui te mogen rijden. Lijkt me bijzonder gaaf,’’ aldus de renster, die in het tenue van WSV Emmen zegevierde in de Fruhjahrpreis der Gemeinde Börger, Wolvega en Borger.
De koers bij de nieuwelinge-vrouwen over 53 kilometer was er vooral één van zien en kijken naar elkaar. Er werden nauwelijks ontsnappingspogingen ondernomen, en dat terwijl de kansen er wel degelijk lagen. Het was tot aan de laatste ronde dan ook een saaie vertoning. De massasprint was het aanzien zeker wel waard. De favoriete Maaike Boogaard van de Hoornse Ren- Toerclub was ondanks haar tweede plaats tevreden. ,,Als je wordt geklopt met twee fietslengtes mag je stellen dat Arianna met grote overmacht dik verdiend heeft gewonnen,’’ accepteerde de nationaal baan- en tijdritkampioene haar verlies. ,,Ik zat op drie bochten nog te ver achteren waarop ik me met een inhaalrace nog redelijk goed positioneerde, maar toen was Arianna al vertrokken,’’ besloot de winnares van verder tien ritzeges haar analyse. Voor Danouk Bannink (Ruiter Dakkapellen/Wv Noord-Holland) staat wielrennen voorlopig nog op het tweede plan, maar was zichtbaar zeer gelukkig met haar bronzen plak. ,,Het was in de finale een beetje chaos in de wijk, zat daardoor te ver achter. Dat ik nog zover voorin ben gekomen was al heel wat en dan nog derde worden. Weer een plak,’’ wees de veelzijdige Alkmaarse naar haar nationale MTB-titel. Danouk Bannink wacht, na nog enkele wielerwedstrijden, weer een zware voorbereiding op het schaatsseizoen waar zij op de nationale ladder weer hoge ogen hoopt te gooien.

Uitslag Kampioenschap van Nederland voor nieuwelinge-vrouwen in Acht van Chaam:
1. Arianna Pruisscher (Nieuw-Dordrecht), 2. Maaike Boogaard (Zwaag), 3. Danouk Bannink (Alkmaar), 4. Paulien Koster (Delfstrahuizen), 5. Maaike Brandwagt (Zwolle), 6. Liena de Jong (Ubbena), 7. Julie Burgmans (Bergeijk), 8. Cey del Carmen Alvarado (Rotterdam), 9. Nina Buysman (Bovenkarspel), 10. Delore Stougje (Zuidland).

(Dan Rolandus)
foto (c) Sportfoto.nlEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl