Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Teams en parcours Volta Limburg Classic bekend

Dinsdag 20 februari 2018

Elite men - De 45ste editie van de Volta Limburg Classic krijgt 24 ploegen aan het vertrek: één World-Tour-team (Lotto-Jumbo), negen pro-continentale ploegen en veertien continentale formaties.

“Met de overvolle wielerkalender en de steeds kleiner wordende selecties in ons achterhoofd, zijn wij trots op dit deelnemersveld. Een variatie van ervaren renners en jong talent zal zaterdag 31 maart weer de strijd mogen aan gaan in de Hel van het Mergelland" laat de organisatie weten.

Koersdirecteur Roy Packbier past het parcours van de Volta Limburg Classic voor 2018 aan door na circa 120 kilometer drie lokale rondes in de gemeente Gulpen-Wittem te rijden met in iedere ronde de beklimmingen van de Gulpenerberg en de Koning van Spanje. De doorkomsten van deze in totaal 6 beklimmingen zullen dan ook nog het Rabobank bergklassement bepalen.

De Volta Limburg Classic werd de afgelopen jaren betwist over twee grote ronden van 90 km en een aantal lokale ronden in Eijsden. In 2018 zal het peloton na de eerste ronde van 90 km en een opvolgende 30 km richting een eerste beklimming van de Gulpenerberg rijden. Vanaf deze beklimming worden er drie lokale rondes van circa 14 km verreden rondom Gulpen, Heijenrath, Schweiberg, Mechelen en Partij met in iedere ronde een beklimming van de Gulpenerberg en de Koning van Spanje. Op de top van iedere beklimming zijn punten te verdienen voor het Rabobank bergklassement dat dus in totaal over drie keer Gulpenerberg en drie keer Koning van Spanje wordt verreden. Na de lokale ronden wordt er in 40 km via de Voerstreek en de gemeente Eijsden Margraten richting de finishlijn in de Diepstraat te Eijsden gekoerst. 

Roompot-Nederlandse Loterij start met onder meer Pieter Weening en Nick van der Lijke, de nummer drie van de Volta Limburg Classic 2017. Die editie werd gewonnen door de Marco Canola van Nippo-Vini Fantini, De Italiaan heeft inmiddels aangekondigd zijn titel dit jaar te zullen verdedigen. Hij zal daarbij assistentie krijgen van niemand minder dan voormalig Giro d’Italia-winnaar Damiano Cunego. 

De Volta Limburg Classic wordt verreden op zaterdag 31 maart. De start en finish liggen traditioneel in het Zuid-Limburgse Eijsden. 

De ploegen die deelnemen aan de Volta Limburg Classic 2018:

Team Lotto NL - Jumbo Nederland World-Tour

Aqua Blue SportIerlandPro-continentaal

CCC Sprandi Polkowice Polen Pro-continentaal

Israel Cycling Academy Israël Pro-continentaal

Nippo - Vini Fantini - Europa Ovini Italië Pro-continentaal

Roompot - Nederlandse Loterij Nederland Pro-continentaal

Sport Vlaanderen-Baloise België Pro-continentaal

Vital Concept Cycling Club Frankrijk Pro-continentaal

Wanty - Groupe Gobert België Pro-continentaal

WB Aqua Protect Veranclassic België Pro-continentaal

Alecto Cyclingteam Nederland Continentaal

Beat Cycling Club Nederland Continentaal

Canyon Eisberg Groot-Brittannië Continentaal

Cibel – Cebon België Continentaal

Delta Cyclingteam Rotterdam Nederland Continentaal

Destil-Parkhotel Valkenburg Nederland Continentaal

Metec-TKH Continental Cyclingteam p/b Mantel Nederland Continentaal

Monkey Town Continental Team Nederland Continentaal

Riwal CeramicSpeed Cycling Team Denemarken Continentaal

Tarteletto - Isorex - SH België Continentaal

Team Coop Noorwegen Continentaal

Team Lotto Kernhaus Duitsland Continentaal

Team Virtu Cycling Denemarken Continentaal

Vlasman Cycling Team Nederland Continentaal

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl